Sluit

Portbase

Portbase is met een nieuw interieur klaar voor de toekomst


Om in de toekomst leidend en toonaangevend te zijn moeten de Nederlandse havens blijven innoveren, en daarbij is Portbase van groot belang. Als dochter van de havenbedrijven Rotterdam en Amsterdam, zorgt Portbase ervoor dat alle partijen in de haven met elkaar in verbinding staan. Binnen de Portbase‐community delen nu zo´n 4000 organisaties actief data ten aanzien van planningen, routes en operatie.

Om de juiste medewerkers aan te trekken, verder te professionaliseren en haar community optimaal te kunnen blijven ondersteunen moest er wat veranderen volgens  Portbase.. De dynamiek van de stad won het van de Botlek. De oude werkomgeving was gesloten en de kernwaarden van Portbase kwamen niet tot hun recht. Belangrijker vindt Simone Pinkse, interieurarchitect bij Rever, dat de medewerkers bij Portbase niet goed genoeg ondersteunt werden door het interieur om zo productief mogelijk te werken.

In het nieuwe pand is daar verandering in gekomen. “Bij Portbase werken ze volgens de principes van Agile, en dus zoveel mogelijk in scrumteams. Een werkwijze die vraagt om open en transparante ruimtes, met veel mogelijkheden om te brainstormen of ideeën direct uit te werken. Bij het ontwerp hebben we dit dus altijd in gedachten gehad. We hebben ervoor gezorgd dat de benodigde meter whiteboards verwerkt werden in de maatwerkelementen als de achterzijde van een aanlandwerkplek, de scrumkasten waar tevens een scherm in is verwerkt en ook de vele wanden zijn geheel schrijfbaar.” aldus Simone.

Uitdaging

Door te vertrekken uit het havengebied was er wel direct een nieuwe uitdaging. Hoe behoud je de connectie met de haven en het havengebied als je midden in het centrum van Rotterdam zit? “Portbase is een jong en innovatief bedrijf binnen een specifieke markt. Dit brachten we graag duidelijk terug in het interieur. Daarom hebben we gewerkt met containerstructuren, referentiebeelden uit de haven en hebben we de havenmist verwerkt als folie op de glazen wanden.” aldus Simone.

BREEAM

Het nieuwe kantoor van Portbase is gevestigd in een pand wat volledig volgens de principes van BREEAM is gerevitaliseerd. “Ook wij moesten met BREEAM eisen rekening houden. Bijvoorbeeld met het klimaatplafond, de lichttoetreding of het aantal personen wat per vierkante meter in een gesloten ruimte mag werken”, aldus Simone.

Werkplek analyse

Om te bepalen wat de uitgangspunten voor dit project waren is er in samenwerking met Proven een werkplek analyse uitgevoerd. Deze enquête onder alle medewerkers geeft inzicht in hun behoeftes. Vervolgens is dit gekoppeld aan de strategie en visie van de organisatie om vanuit daar het interieur te bepalen. Een werkwijze waaruit duidelijk wordt wat belangrijk is voor medewerkers om hun werk te kunnen doen zodat het interieur wat bedacht en gerealiseerd is ook daadwerkelijk wordt gebruikt.

Op een nieuwe locatie met een nieuw interieur is Portbase nu helemaal klaar voor de toekomst!

Neem contact op!

Klantervaring

Portbase
/
Meer over dit project