Een modern kantoor is meer dan een werkplek.

Lees hier over de mogelijkheden.

Moderne kantoorinrichting


“Kunnen jullie als interieurarchitect een moderne kantoorinrichting voor ons verzorgen?” Ja, natuurlijk kunnen wij dat! Maar wat is modern? Nieuw, recent, fris, up-to-date of hip… er zijn vele definities voor modern te bedenken. Wij beschrijven een moderne kantoorinrichting als een eigentijdse inrichting die past bij de aard en culturele waarden van een organisatie. Of dit nu kleurrijk, verrassend en inspirerend is of juist zwart-wit, strak en zakelijk. Dit verschilt per organisatie en dus per kantoorinrichting.

Een modern kantoor: meer dan een werkplek

Een modern kantoor beschikt over méér dan alleen werkplekken, vergaderruimtes en een lunchplek. De tijd waarin dit genoeg was, hebben we definitief achter ons gelaten.
Enkele voorbeelden van de faciliteiten die een moderne kantoorinrichting kan bieden zijn ruimtes om te ontspannen en informeel bij te praten, ruimte voor sport- en spel, concentratiezones, brainstormruimtes, een restaurant, een kinderopvang en een fitness. Het kantoor is pas helemaal up-to-date wanneer de werkplekken en het zitmeubilair voldoen aan de laatste eisen op het gebied van ergonomie, de klimaatbehandeling in orde is en er sprake is van voldoende flexibiliteit voor de medewerkers.

De voordelen van een moderne kantoorinrichting

Aandacht besteden aan een moderne kantoorinrichting heeft vele positieve gevolgen. Zo presenteert u uw organisatie op een moderne manier aan bezoekers, klanten en relaties. Ook  uw medewerkers presteren beter en zijn meer ontspannen in een frisse werkomgeving. Een medewerker is productiever en efficiënter wanneer de werkomgeving beschikt over de juiste faciliteiten en hulpmiddelen om zijn of haar werk goed te doen.  Uitgebreide faciliteiten bieden is voor grote bedrijven en multinationals tegenwoordig ook een manier om jonge professionals naar zich toe te trekken en aan zich te binden. Zij zoeken méér dan een werkplek: zij zoeken een moderne kantoorinrichting waar zij het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Materialen in een moderne kantoorinrichting

Naast de bovengenoemde elementen, bepalen ook de gebruikte materialen, het meubilair en het kleurgebruik of een kantoorinrichting modern is. De keuze in materialen voor een modern interieur wordt steeds breder. Zo wordt steeds vaker gerecycled hout toegepast, worden tapijten gemaakt van het oude vloerbedekking uit het eigen pand of worden er krukken gemaakt van oude colablikjes.

Kleuren in een moderne kantoorinrichting

In een moderne kantoorinrichting is er qua kleuren ook veel mogelijk. Kleur kan de identiteit van de organisatie onderstrepen en het interieur daarmee extra kracht geven. De kleur van uw kantoorinrichting is bepalend voor de emoties van uw medewerkers én van uw bezoekers.

Meubilair in een moderne kantoorinrichting

In onze interieurontwerpen werken wij met (design-) meubilair van moderne fabrikanten zoals HAY, Vitra, Moooi, Gispen, Bert Plantagie, Palau, Thonet en vele anderen. Wij werken volledig merkonafhankelijk en zijn daardoor in staat het meubilair te kiezen dat uw activiteiten het beste ondersteunt. De gekozen meubels passen altijd binnen de look & feel van uw moderne kantoorinrichting.

Een duurzame en milieuvriendelijke kantoorinrichting

Natuurlijk zijn er nog veel meer aspecten die een kantoorinrichting modern maken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er duurzaam en milieuvriendelijk omgegaan wordt met de ruimte, het gebouw en de mensen die er werken. Daarbij zijn de mate van daglicht in het kantoor, de manier waarop de ruimte verlicht wordt en de openheid en transparantie van het interieur belangrijke aspecten van een moderne werkomgeving.

Meer weten?

Wilt u meer weten, of wilt u een moderne kantoorinrichting voor uw eigen kantoor? Bel of mail ons dan gerust voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden!

Lees ook: Wie zijn wijOnze visieOnze eigen settingDuurzaam interieur – Interieurs op diverse ambitieniveaus – Turnkey aanpakVacatures