Sluit

Entreehal wooncomplex Park Hoog Oostduin

Ontwerp & realisatie entreehal wooncomplex Park Hoog Oostduin

Het voormalige Shell-kantoor aan de Oostduinlaan in Den Haag is getransformeerd tot wooncomplex Hoog Oostduin. Het complex biedt luxueuze appartementen in het hogere segment. Dit bijzondere project is uitgevoerd naar een zeer duurzaam ontwerp en beschikt over een BREEAM-Very Good certificaat. Wij mochten de entreehal van het wooncomplex ontwerpen en realiseren.

Ontvangen & ontmoeten

De ruime entreehal van Park Hoog Oostduin is voorzien van een brede ontvangstbalie, deze wordt dagelijks bemand door locatieservice +James. De balie biedt een comfortabele werkplek, is voorzien van opbergruimte en heeft een opbouw van massief bamboe, die correspondeert met de bamboe vloer in de ruime entreehal. De plaatsing van de balie is zorgvuldig gekozen; vanaf de balie heeft de hospitality medewerker goed zicht op binnenkomende en vertrekkende personen, op toren Lage Duin én op het park. De entreehal dient, behalve als verkeerszone voor de bewoners en bezoekers, ook als ontmoetings- en wachtgebied. Wachten kan men comfortabel doen op de speelse bank met een variatie aan stoffering in groentinten in diverse afwerkingen. De bank bestaat uit diverse elementen op verschillende hoogtes voor een comfortabele of actieve zit. Aan het hoge plafond hangen prachtige armaturen in verschillende afmetingen, als wolken boven de skyline van Den haag. De lampen hebben tevens een akoestische functie.

Groenbeleving

Het wooncomplex ligt direct aan het prachtige park Hoog Oostduin. De groenbeleving is naar binnen doorgetrokken door de entreehal te voorzien van een bijzondere moswand. Over de gehele lengte van de wand in de entreehal, is een maatwerkelement geplaatst: een moswand met daarvoor een houten element die de skyline van Den Haag en het iconische Kurhaus weergeeft. De skyline wordt mooi uitgelicht door geïntegreerde LED-verlichting, dat bij nacht een spannend beeld oplevert bij binnenkomst in de hal. Bij de transformatie van het gebouw is ook het buitenterrein is zorgvuldig opgewaardeerd. De bovengrondse parkeerplaats is vervangen door een ondergrondse parkeerlaag met daarop landschappelijk groen, zodat een sterk gevoel van ‘wonen in het park’ is ontstaan.

Historie

Het gebouw van het voormalige Shell-kantoor stamt uit 1968 en is ontworpen door H.E. Oud, zoon van architect J.J.P. Oud. Architectenbureau Cepezed heeft het herontwikkeld tot appartementencomplex, geheel passend binnen de huidige tendens van hergebruik. Het karakteristieke tegeltableau van Karel Appel dat onderdeel van het gebouw was, is behouden en teruggeplaatst binnen het complex.

Klantervaring

Entreehal wooncomplex Park Hoog Oostduin
/
Meer over dit project