Sluit

Kantoor Bender

Interieurontwerp & realisatie nieuwe verdieping kantoor Bender

Bender (detachering, traineeships & opleidingen) is een groeiende organisatie en heeft een extra verdieping betrokken bij hun kantoor in Utrecht. Wij mochten het interieurontwerp en de turnkey realisatie van deze verdieping verzorgen, die in totaal 615 m2 beslaat.

Wensen voor de nieuwe verdieping

Er waren meerdere uitgangspunten voor de nieuwe verdieping. Ten eerste moest deze goed toegankelijk worden vanaf de bestaande (en bovengelegen) eerste verdieping van het kantoor en er moest een duidelijke verbinding tussen beide verdiepingen gecreëerd worden door middel van een nieuw te bouwen trap. De wens was dat de nieuwe verdieping qua look & feel goed aan zou sluiten bij de bestaande verdieping, maar met een iets chiquere uitstraling.

Trap in de hoofdrol

In het ontwerp speelt de trap een hoofdrol als verbinding tussen beide vloeren. Het is niet alleen een plek van verticale communicatie, maar ook een plek waar mensen samen komen om elkaar te ontmoeten. Het podium met loungeplekken dat zich onderaan de trap bevindt, is echt een onderdeel van de trap en speelt een centrale rol.

Functie van de nieuwe verdieping

Qua functie dient de verdieping met name voor vergaderingen, voor zowel interne collega’s als externe bezoekers/cursisten. Er zijn diverse werkplekken en er kan met een grote groep mensen geluncht worden. De grote lunchruimte biedt Bender tevens de gelegenheid voor het organiseren van bijeenkomsten en events voor het personeel vanuit alle vestigingen. Tot slot biedt de verdieping door de maatwerkkasten die rondom de kern zijn geplaatst, veel ruimte voor interne opslag, garderobe, repro en pantry.

Interieurontwerp: aandacht staat centraal

Interieurarchitect Magda Pietranek heeft voor het ontwerp van de nieuwe verdieping goed gekeken naar Bender als organisatie: wie zijn zij en waar staan zij voor? Aandacht is daarin een centraal thema. Bender heeft aandacht voor haar klanten, cliënten, opdrachtgevers en werknemers. En alles wat je aandacht geeft, groeit. Dit heeft Magda vertaald naar een interieurontwerp met aandacht voor de groei van de natuur en een omgeving waar mensen zich kunnen ontspannen, zich relaxed voelen. Dit alles zie je terug in de kleurstelling en materiaalkeuzes en in de sfeer die gecreëerd is.

Een groen ontmoetingsplein en een huiselijk gevoel

Bijzonder op de verdieping zijn de ‘hangende tuinen’, die symbool staan voor groei en die veel sfeer geven aan het interieur. De verdieping heeft het gevoel van een park, met een groene ontmoetingsplek onderaan de trap, waar cursisten vaak even zitten te wachten voordat zij een vergaderruimte betreden. Door dit te combineren met een bibliotheek annex leestafel, is een groen ontmoetingsplein gecreëerd. De lunchruimte is voorzien van meerdere kleine zitjes, een grote bar en een losstaand buffet waarop de lunch gepresenteerd wordt. De verdieping biedt maar liefst 9 vergaderruimtes; 6 voor externen en 3 voor internen. De grootste vergaderruimte is geschikt voor 18 personen. De ruimtes hebben een warme kleurstelling die zowel naar groei als naar de huisstijl van Bender verwijst en zijn voorzien van sfeervolle karpetten. Op de hele verdieping heerst een huiselijk gevoel, een ongedwongen en uitnodigende sfeer.

Verwijzing naar logo Bender

De bouwkundige kern (waar zich o.a. de externe trap, de toiletten, technische ruimtes en de opslag bevinden), heeft een houten ombouw gekregen die voorzien is van schuine lijnen, deze lijnen verwijzen naar de stijl van het logo van Bender. Je vindt de schuine lijnen ook terug op de maatwerkelementen en bij de akoestische scheidingspanelen bij de werkplekken, de lijnen zijn consequent over de hele verdieping doorgevoerd. De huisstijlkleuren van Bender vind je in een aangepaste variant terug op de verdieping: oranje in cognackleurige stoelen en lichtblauw als vergrijsd blauw op een deel van de wanden en vloeren.

Wij wensen Bender heel veel (werk-)plezier op hun mooie nieuwe verdieping!

Meer over Bender lees je op hun website.

Klantervaring

Kantoor Bender
/
Meer over dit project